Facebook Insights oferă doar statistici limitate pentru Fan Pages. De aici a apărut necesitatea utilizării unui tool avansat de web analytics pentru paginile create pe Facebook. Am scris deja despre soluțiile oferite de Webtrends și de Coremetrics. Google Analytics nu a venit cu un serviciu special pentru Facebook, dar poate fi configurat să obțină statistici complete pentru paginile proprii de pe Facebook.

Pentru că Google Analytics este gratuit și este deja utilizat de mulți români, vom prezenta ce trebuie făcut pentru a avea statistici Facebook în cont.

Paginile Facebook sunt limitate la folosirea javascript, iar Google Analytics are nevoie de javascript complet. Așadar, pentru a folosi la maxim funcțiile GA este nevoie de un artificiu. Codul de urmarire GAnalytics va fi inserat ca o imagine (<img>), iar un script pentru managemenul cookie-urilor care va rula pe server se va ocupa de restul. Fiecare tab adăugat în Fan Page ar trebui să aibă propriul cod customizat. Pentru mai multe detalii tehnice vă trimit la cei care au venit cu ideea, adică Webdigi.

Etichete: , ,