Google a anunțat recent lansarea versiunii Premium de Google Data Studio. Reamintesc că în urmă cu 2 luni, Data Studio și-a schimbat numele în Looker Studio și face parte din suita de produse de business intelligence de la Google numită Looker.

Versiunea premium nu a întâriat să apară. Aceasta se numește Google Looker Studio Pro. În continuare, voi prezenta funcționalitățile oferite de aceasta.

Bunurile organizației în Looker Studio Pro

Clienții Looker Studio Pro pot lega acest produs la un proiect Google Cloud. Acest lucru va face ca rapoartele, sursele de trafic și celelalte bunuri din Data Studio / Looker Studio să fie transferate la nivelul organizației, ceea ce înseamnă că:

  • toate acestea vor fi stocate în proiectul Google Cloud
  • nu vor fi șterse atunci când utilizatorul pleacă din organizație / companie
  • pot fi setate permisiuni la nivel de proiect pentru fiecare bun din Looker Studio
  • rapoartele și sursele de trafic vor putea fi folosite și de alte servicii din Google Cloud

În imaginea de deasupra articolului putem vedea interfața de Identity and Access Management (IAM), în care administratorii pot face lucrurile descrise mai devreme.

Meniu comun pentru toți utilizatorii

Administratorul poate decide ce liste de meniu pot fi afișate pentru utilizatori când aceștia editează rapoartele. Este un lucru util dacă vrei ca anumiți utilizatori să aibă un meniu doar cu ce îi interesează pe aceștia.

Team workspaces

Colaborarea utilizatorilor într-un spațiu comun se face prin funcționalitatea Cloud numită Team workspaces. Aceasta oferă posibilitatea de a da permisiuni granumare pentru fiecare utilizator sau pentru fiecare grup de utilizatori.

Când este adăugat conținut într-un Team workspace, toți utilizatorii care au acces la acea echipă vor primi acces și la noul conținut.

Rolurile care pot fi adăugate la nivel de echipă sunt:

  • Contributor – poate vizualiza și edita rapoartele și sursele de trafic
  • Content manager – poate adăuga sau șterge utilizatori tip Contributor-
  • Manager – poate adăuga și șterge utilizatorii tip Contributor și Content manager

Suport de la Google Cloud

Clienții de Looker Studio Pro vor beneficia de suport prin toate canalele oferite de Google Cloud Customer Care. La rândul său, acesta are patru tipuri de suport oferit, în funcție de dimensiunea clientului.

În viitor, Looker Studio Pro va fi integrat și în Dataplex, pentru ca utilizatorii să poată vedea într-un singur loc toate informațiile legate de datele organizației inclusiv conectările dintre Looker Studio și BigQuery, pentru a putea vedea cum au fost datele transformate, înainte de a fi utilizate.

Etichete: , ,