GAnalytics schimbă periodic interfața și rapoartele. Așa s-a întâmplat și săptămâna aceasta, când am putut observa mai multe schimbări:

Meniul de sus reorganizat

Bara de meniu din partea de sus avea până acum 3 secțiuni în care găseam rapoartele: Home, Standard Reporting și Custom Reporting. Din primele două a rămas una singură: Reporting (Raportare). Ultima a fost redenumită Customization (Personalizare).

A apărut și o iconiță home, spre pagina cu toate conturile și profilele. Acest lucru este diferit de secțiunea Home anterioară, sub care găseam rapoartele real time, dashboards și intelligence.

Dropdown-ul din acest meniu a fost și el modificat, acum existând în el o și listă cu profilele recent utilizate. Opțiunea este utilă dacă folosești multe conturi și exista de la început în aplicația lor pentru Android.

Bara de meniu de sus este acum sticky, fiind mereu prezentă pe ecran (în stilul Facebook).

Meniul din stânga lungit

meniu-stanga Pentru că au unit tab-urile cu cele mai multe rapoarte (Home și Standard Reporting) într-unul singur, toate acestea se găsesc acum în meniul din stanga care este mai lung. Ce găseam înainte în tab-ul Home este acum grupat în meniul lateral sub numele My Stuff (Lucrurile mele), sub care încep rapoartele standard. În partea de jos rămâne în continuare secțiunea Help (Ajutor).

Interesant e că rapoartele real time sunt acum sub rapoartele standard (asta dă posibilitatea să creăm Shortcuts și spre ele), iar Advertising nu mai este o secțiune distinctă în standard, ci a trecut din nou sub Traffic Sources. Shortcuts pot fi acum editate și salvate din nou.

Aș fi preferat ca acest meniu să fie sticky (deși era greu din cauza lungimii), fiind mai des folosit decât cel de sus.

Îmbunătățiri la Dashboards

Și acestea au fost redesenate, dar în cazul lor modificările nu se opresc aici. Avem tipuri noi de widgets, precum și opțiunea de Advanced Segments de acum prezentă în tablourile de bord.

dashboards-coloane

Numărul și lățimea coloanelor pot fi acum personalizate, lucru mai util decât pare la prima vedere.

Există două noi tipuri de widgets: Geomap (Hartă Geografică) și Bar (Bară). Fiecare dintre ele are mai multe opțiuni, iar datele din ele pot fi filtrate. Widget-ul tip bară este asemănător cu graficele de același fel din Excel.

bara

Alte schimbări

Am scris până acum de toate secțiunile principale de rapoarte, mai puțin de cea cu rapoarte customizate. Sunt și la aceasta mici schimbări. Apare un al treilea tip de tab-uri, Map Overlay, pe lângă cele existente (Explorer și Flat table). De asemenea, fiecare tab are posibilitatea de a fi duplicat, utilă când vrei să faci o modificare dar să îl păstrezi și pe cel original.

Mici îmbunătățiri vizuale pot fi văzute și la rapoaretle Multi-Channel Funnels. Graficele de aici arată mai bine (aglomerația de date de acolo necesita o redesenare) și a apărut un selector vizual pentru numărul de zile până la conversie pe care îl dorim analizat.

La filtre pe profile au apărut mai multe opțiuni, astfel că acum se poate crea din câteva clickuri un profil care să conțină/excludă traficul dintr-o campanie, un grup din campanie, care au cumpărat un anumit produs, au navigat cu un anumit broser și multe alte opțiuni.

Nu în ultimul rând, rapoartele din GA încară acum mai rapid.

Etichete: , ,