Google Analytics a continuat seria susținută de update-uri la prdus. În ultimul timp au fost preocupați de aspecte administrative ale conturilor, utile pentru mulți utilizatori dar probabil că cerute în special de către cei din mediul enterprise.

Permisiuni pentru utilizatori

permissions Un minus pentru Google Analtics e că are doar două tipuri de permisiuni pentru conturile celr care îl folosesc: administrator și utilizator. Ca utilizator nu poți folosi funcții importante de raportare (de exemplu să setezi obiective), ca administrator poți face orice, inclusiv să ștergi ali utilizatori.

Lucrurile sunt pe cale să se schimbe, pentru că în următoarele săptămâni vom avea în conturi permisiuni îmbunătățite:

  1. Vor putea fi setate la nivel de cont, profil dar și de proprietate
  2. Pentru fiecare utilizator va exista posibilitatea de a activa sau nu permisiuni de vizualizare, editare și management utilizatori, în orice combinație.

Istoricul schimbărilor

În panoul de administrare a apărut un tab în care putem vedea istoricul modificărilor la nivel de utilizatori, conturi, proprietăți, profile, obiective și filtre, pentru ultimele 180 de zile. Acesta poate fi vizualizat doar de către administratori.

Modificări la interfață

Nu a trecut mult de la ultimul update de interfață, că echipa GA a venit cu o nouă serie de îmbunătățiri.

Cele mai multe sunt minore, dar remarc că a apărut opțiunea de a vedea totalul și în rapoartele customizate, la fel ca în cele standard. Au fost rearanjate și rapoartele social media, dar aici mai e de lucru și sper că urmează un update major și pentru acest grup de rapoarte.

Etichete: , , ,