Săptămâna aceasta a avut loc Google Analytics Summit 2013. Evenimentul a fost așteptat cu interes, după ce la ediția de anul trecut s-a lansat Universal Analytics.  Nici anul acesta nu au dezamăgit, anunțând mai multe noutăți!

Demografice noi

demografice

Dacă până acum în grupul Demografice din GA găseam doar rapoarte privind limba și locația, în curând vom avea și informații privind vârsta, sexul și interesele vizitatorilor. Datele provin din integrarea cu Doubleclick și vor permite remarketing pe baza noilor dimensiuni.

Rapoarte ABCs

Secțiunile Traffic Sources, Content și Conversions vor fi redenumite pe modelul ABC: Acquisition, Behaviors & Conversions. Google Analytics a apărut ca să ajute evaluarea campaniilor online, iar acum duce acest lucru la următorul nivel.  Într-un singur ecran raportul Channels va prezenta cele mai importante informații privind sursele de trafic, comportamentul în site și conversiile.

channels

Event tracking automat în Tag Manager

Event tracking-ul este foarte util, dar presupune implementarea prealabilă a unei mici bucăți de cod JavaScript în site. Nu întotdeauna ai acces rapid la modificări în site, motiv pentru care noua soluție de auto event tracking din Google Tag Manager  ne va ajuta să fim mai flexibili în măsurarile web.

Analytics Academy

Google încearcă să familiarizeze mai mulți utilizatori cu funcționalitățile de bază ale produsului, motiv pentru care a lansat o platformă de cursuri video online, Analytics Academy, precum și informații generale deasupra rapoartelor(dacă apăsați butonul din dreapta sus). Primul curs din platformă este Digital Analytics Fundamentals.

Alte noutăți anunțate la GA Summit 2013 sunt Google Analytics Enterprise APIs (utile departamentelor de IT în instalările de GA), SLA pentru Tag Manager pentru clienții Goole Analytics Premium, integrări avansate cu Google BigQuery (tot pentru clienții GA Premium), integrările cu Google Play anunțate la I/O 2013 disponibile acum pentru toți utilizatorii și un tool care va ajuta la tranziția spre Universal Analytics.

Sunt multe anunțuri făcute în același timp. Majoritatea noilor funcționalități anunțate nu sunt încă disponibile pentru utilizatorii obișnuiți. Voi reveni cu articole detaliate pentru cele mai importante update-uri atunci când le va putea folosi toată lumea.

Etichete: , , , , ,