În urmă cu un an, Google Analytics anunța lansarea rapoartelor în timp real. Inițial acestea erau foarte limitate, între timp situația s-a mai schimbat:

  • în această vară a apărut posibilitatea de segmentare, cu un simplu click pe o dimensiune; de exemplu, la click pe „Organic” va afișa un raport cu motoarele de cautare și cuvintele cheie din care au venit vizitatorii activi pe site în acel moment
  • între sursele de trafic predefinite a apărut și Social; și aceasta se poate segmenta cum scriam mai sus
  • de astăzi, rapoartele real-time funcționează cu profile și filtre de profile; astfel, putem vedea cifrele în timp real pentru un subdomeniu, o campanie, o categorie din site, o regiune geografică, traficul pe aplicația mobilă etc.
  • tot astăzi a apărut un nou raport la real-time, cu paginile vizualizate în ultimele 30 de minute (numele paginilor și afișările pentru fiecare)

Sunt schimbări mici, dar care fac rapoartele în timp real mult mai utile, în special cea cu profilele. Cred că este util de menționat și că noile features pot fi folosite împreună (de exemplu segmentarea cu profilele și cu paginile vizualizate).

Etichete: , ,