Nu a trecut o săptămână de când am scris ultimul articol cu noutăți cu care a venit echipa Google Analytics pentru utilizatori. Și totuși, GA a mai anunțat între timp alte două îmbunătățiri foarte utile.

Sortare ponderată

Weighted Sort este denumirea originală și este o îmbunătățire mică, dar extrem de utilă disponibilă în unele rapoarte. Dacă vrei să vezi sursele de trafic cu bounce rate (BR) foarte mare, poți să aranjezi acel raport în funcție de BR, de la cel mai mare la cel mai mic. Doar că itemurile cu cel mai mare BR nu sunt neaparat cele mai problematice cum s-ar putea crede, pentru că unele au bounce rate uriaș pentru simplul fapt că au un număr neglijabil de afișări.

Ei bine, aici intervine weighted sort, care printr-un singur click va afișa itemurile în raport în ordinea importanței ponderând ambii indicatori. Altfel spus, raportul va începe cu sursele de trafic care au atât bounce rate mare, cât și număr mare de afișări sau de vizite.

În secțiunea cu rapoarte despre sursele de trafic, sortarea ponderată se face pentru bounce rate, cum am spus mai sus. În schimb, în secțiunea despre conținutul site-ului propriu, sortarea se face pentru Exit rate sau Venituri ($ Index). Un pas mic pentru Google Analytics, dar care poate salva ore de muncă pentru utilizatori. Bravo, Google!

Tracking Code Debugger

Tot de la echipa Google Analytics vine și ga_debug.js, care diagnostichează corectitudinea instalării codului GA în paginile site-ului. Pentru ca acest lucru să fie mai ușor de făcut de către utilizatori, există și o extensie pentru browser-ul Chrome.

Aceasta se instalează, se activează cu un click pe ea în bara cu extensii, după care mesajele pot fi văzute în consola javascript din Chrome (poate fi găsită în secțiunea Developer sau în Tools din meniul Chrome).

Etichete: , , , , , , , ,