Google a lansat de curând o nouă versiune de Search Ads 360, cunoscut în trecut drept DoubleClick Search. Este utilizat pentru administrarea campaniilor de search din Google Ads, Bing (Microsoft Advertising), Yahoo! și Baidu.

Search Ads 360 este integrat atât cu Google Data Studio, cât și cu Google Analytics. Mai mult, poate fi legat de orice proprietate de Google Analytics 4, inclusiv cele gratuite!

Așadar, avem un nou argument în lista mea mai lungă cu articole despre motive pentru a trece la GA4 🙂

Link la Google Analytics 4

Concret, legarea conturilor de Search Ads și de GA va permite:

  • exportul conversiilor din Analytics în Search Ads
  • exportul campaniilor și costurilor din Search Ads în Analytics
  • exportul metricelor de interacțiune cu site-ul sau cu aplicația din Analytics în Search Ads, lucru valabil doar pentru versiunea nouă de Search Ads 360

Între lucrurile din Google Analytics 4 care se pot importa în SA360 sunt și instalările de noi aplicații, precum și alte evenimente folosite în aplicații.

Noul Search Ads 360

În versiunea recent lansată, Google a schimbat interfața, venind cu ceva apropiat de Google Ads, din care spune că poți lucra mai rapid.

Această versiune suportă cele mai noi funcționalități oferite de motoarele de căutare. Pentru Google, oferă suport pentru campaniile Local, Discovery și Performance Max. Pentru Microsoft, se poate descurca cu Responsive Search Ads, Dynamic Search Ads și Smart Shopping. Și pentru Yahoo! a fost introdus managemnetul campaniilor Dynamic Ads for Search.

Pentru cei care creează campanii, noua interfață oferă posibilitatea de a lucra în paralel pentru mai mulți clienți, inclusiv copy/paste de campanii, reguli, etichete etc.

Google Ads vs Search Ads 360

Sunt convins că advertiserii se întreabă dacă are sens să treacă la Search Ads, mai ales că la noi în țară, motorul de căutare Google are cea mai mare cotă de piață.

Iată câteva motive pentru care poți folosi Search Ads 360, chiar dacă faci reclame search doar pe Google:

  • chiar dacă administrează numai campanii de Search, permite și importul celorlalte campanii (Display & YouTube), pentru o mai bună raportare și atribuire a conversiilor
  • Google Ads a preluat foarte mult din licitațiile automate, dar SA360 oferă câteva lucruri suplimentare în automated bidding, precum CPA și ROAS minim și maxim, precum și licitări diferite pentru localizare și remarketing
  • Data-Driven Attribution este oferit tuturor clienților de Google Ads sau de Google Analytics, însă SA360 vine cu posibiitatea de a crea până la 5 modele diferite de DDA care pot fi folosite în paralel. Acestea funcționează și pentru celelalte canale de marketing decât search ads, inclusiv organic sau paid social

Desigur, nu orice advertiser în search are nevoie de aceste funcționalități, de aceea este un produs premium și vine cu niște costuri suplimentare.

Etichete: , , ,