Data Studio și Looker sunt platforme de business intelligence ale Google. Ultimul a fost achiziționat în 2019, pentru 2,6 miliarde $.

Știam de la conferințele Google Cloud din toamnă că cele două produse vor lucra împreună și vor face parte din familia de produse Cloud, iar acum vedem primii pași în acest sens.

Looker este o platformă enterprise pentru BI și analytics, cu mai multe funcționalități pentru securitatea datelor. Este nevoie de experiență tehnică pentru utilizarea acestuia. Minimul pentru un utilizator este să cunoască SQL, dar ideal ar fi să știe și limbajul propriu LookML.

Data Studio este o platformă self-service de BI, ce realizează tabele și vizualizări de date din peste 500 de seturi de date.

Integrarea Looker cu Data Studio îneamnă:

  1. Looker poate fi singurul punct de acces la date
  2. Datele vor fi accesate din Data Studio după ce au trecut prin securitatea de la Looker
  3. Administratorii vor avea control total asupra Data Studio și Looker

Pentru un utilizator obișnuit, integrarea celor două sisteme înseamnă că va putea accesa datele Looker și le va putea combina cu oricare dintre celelalte surse de date accesibile în Google Data Studio.

Astfel, datele guvernate de organizație din Looker vor putea fi folosite împreună cu date neguvernate, precum un Excel. În Google Data Studio pot fi create vizualizări pe baza tuturor acestor date.

Acesta este doar primul pas în integrarea dintre Looker și Data Studio. Looker a fost integrat recent cu mai multe produse software de BI, inclusiv de la competiție, printre care și Tableau.

Etichete: ,