Un studiu ceva mai vechi (noiembrie 2011) prin care s-a analizat ROI pentru mai multe proiecte a ajuns la concluzia că fiecare dolar investit în analytics aduce venituri ce 10.66 dolari. Au fost analizate în general activitățile de analytics (inclusiv business intelligence, performance management, predictive analytics).

Analytics livrează 3 tipuri de date utile pentru profitabilitatea afacerilor:

  • Venituri – Cunoscând produsele vândute și motivele vânzărilor, managerii pot lua decizi optime privind ciclurile de vânzări, strategiile de prețuri, vânzările multiple
  • Marja de profit – Programale de analytics evidențiază produsele cu marje ridicate
  • Cheltuieli –  Costurile de operare sunt și ele mai bine înțelese cu ajutorul activităților de analytics

Același studiu a ajuns și la concluzia că deși tehnologiile de analytics sunt accesibile, nu sunt la fel de folosite precum soluții ca CRM sau ERP. Pentru un ROI bun al activităților de analytics, se recomandă software orientat pe date financiare (venituri, costuri) și crearea unei echipe de consultanți.

Deși se focusează în special pe partea de software de analytics și nu se rezumă la web analytics, studiul Nucleus atrage atenția asupra analytics-ului ca o activitate profitabilă, interesantă pentru cei care ocupă funcții de CFO.

Etichete: , , , ,