A devenit obișnuință ca o dată pe săptămână să scriu despre update-urile anunțate de Google Analytics. Săptămâna aceasta avem parte de două update-uri mici:

Rapoarte Site Speed fără implementări suplimentare

Google a introdus din mai rapoarte privind viteza de încărcare a paginilor, dar era nevoie de o linie de cod în plus în fiecare pagină pentru a colecta aceste date. Săptămâna aceasta au anunțat un update: datele vor fi în toate conturile fără a mai fi nevoie de modificări ale codului de tracking. Cine a introdus deja acea linie de cod trebuie să știe că ea va fi ignorată de acum de GA.

Segmentare după device-uri în rapoartele campaniilor AdWords

Mobile advertising-ul este un nou teritoriu pe care Google și-a propus să îl cucerească, așa că era de așteptat să facă îmbunătățiri în acest sens și în cadrul GAnalytics. Astfel, toate rapoartle AdWords din Google Analytics vor avea în curând opțiunea de a vedea: toate vizitele, doar vizitele de pe smartphones sau doar vizitele de pe tablete. A nu se confunda cu rapoartele Mobile care și-au făcut apariția în această primăvară în GA. Noul update nu cred că va aduce date noi în rapoarte, ci doar va evidenția mai bine datele din campaniile AdWords care targetează device-uri mobile.

Etichete: , , , , , , ,