După cum ne-a obișnuit, echipa Google Analytics nu are vacanțe și lansează mereu ceva nou. Luna aceasta au fost îmbunătățite cele două atracții ale momentului: API și alertele de la Intelligence.

Management API

Developerii au cerut un API mai rapid, iar Google a răspuns cu un sistem de management pentru informațiile preluate prin API.

Datele sunt acum oferite prin 5 fluxuri diferite, după cum se poate vedea în imaginea oferită pe blogul oficial GA.

Așadar, aplicațiile bazate pe Google Analytics API pot acum cere doar informațiile necesare, la nivelul dorit, pentru ca operațiunea să decurgă mai rapid.

Management API este deocamdată în stadiul de preview, așa că așteptați-vă la mai multe modificări în perioada următoare.

Ingelligence mai inteligent

Alt feedback primit și ascultat de echipa Google Analytics este faptul că produsul lor oferă prea multe date și este nevoie de filtre. Pentru început, au îmbunătățit filtrele la Intelligence. Când setează alerte pentru AI-ul din GAnalytics, utilizatorii au acum mult mai multe opțiuni, făcând pagina să semene cu cea de Custom Alerts 🙂

De asemenea, există acum alerte și pentru AdWords, care vor fi setate automat dacă Analytics este legat la contul AdWords. Este un lucru foarte interesant atât pentru cei care rulează campanii AdWords, cât mai ales pentru clienții acestor campanii.

În continuare, mă aștept să mai auzim și de alte îmbunătățiri aduse de Google Analytics atât la Intelligence cât și la API.

Etichete: , , , ,