Semnalez o nouă funcționalitate apărută în ultima săptămână în Google Data Studio. Este o filtrare rapidă, la nivel de grafic sau tabel. Fiecare utilizator poate filtra singur în funcție de valorile metricelor din respectivul grafic, pentru a vedea doar informațiile care sunt relevante pentru el la momentul respectiv.

Pentru asta, unul dintre editorii raportului trebuie să activeze opțiunea Metric Sliders din setările fiecărui grafic sau tabel pentru care vrea să lase vizitatorii să se joace cu filtrele. Opțiunea este vizibilă în tab-ul numit Data.

Ulterior, când utilizatorii vor pune cursorul pe respectivul grafic, pot vedea că le apar câteva butoane în partea din dreapta sus a acestuia, unul fiind pentru afiltrele descrise aici. De acolo pot selecta exact valorile minime și maxime între care vor să vadă datele.

Filtrele de acest tip funcționează doar cu unele grafice sau tabele din Data Studio. După numele lor în engleză, acestea sunt: tables, time series, line charts, bar charts, pie charts, area charts, treemaps, scatter charts, geo maps.

Pentru această postare, am luat datele COVID-19 de astăzi, la nivel de județ, din acest tabel. Pentru imaginea de deasupra, am vrut să vizualizez județele cele mai afectate în această perioadă, filtrând după numărul cazurilor noi în ultima zi și în ultimele două săptămâni. Personal, aș evita acele zone în perioada următoare, dar fiecare decide pentru el.

Puteți încerca filtrele în același tabel, chiar aici:

Etichete: , , ,