Probabil cea mai importantă îmbunătățire din ultimul an pentru Google Analytics, atribuirea conversiilor către mai multe surse de trafic este o mină de aur pentru cei care se ocupă de achiziția de trafic în marketing online.

Când un vizitator convertește, Google Analytics va trece conversia în dreptul sursei de trafic din care a făcut acea vizită, deși în multe cazuri conversia se datorează mai multor vizite făcute de vizitator, poate din surse diferite de trafic. Sunt diverse păreri despre modul în care ar trebui împărțite beneficiile între aceste surse de trafic și probabil că nu se va ajunge la o formulă general-valabilă. Google Analytics face totuși un mare pas în față cu acest update care aduce rapoarte prin care să vedem traseele prin care se ajunge pe site ce convertesc cel mai bine.

Concret, dacă un vizitator a intrat luni din campania de display, marți din search, miercuri din email, joi iar din search și vineri direct când a și cumpărat produse online, vom vedea de acum un raport cu întregul traseu și nu doar că vizita directă a convertit.

Filtrarea

Numărul combinațiilor posibile este foarte mare. În raport, acestea apar ordonate în funcție de numărul de conversii, ceea ce nu este întotdeauna cel mai eficient. Dar, ca și celelalte rapoarte oferite de acest instrument, și cele de aici beneficiază de filtre foarte bune. Astfel, putem ușor vedea doar traseele care conțin o anumită campanie, pentru a evalua mai corect respectiva campanie. Există și un raport ca un total de conversii la care a ajutat fiecare canal din aceste trasee, dar cred că filtrarea raportului mai stufos are și ea utilitatea sa.

Gruparea canalelor

Fiind o mulțime de date de prezentat în același raport, este nevoie de diverse vizualizări sau personalizări. Gruparea canalelor (surselor de trafic) permite personalizarea modului în care sunt afișate acestea în raport și pot fi create noi canale, precum twitter, affiliate sau brand keywords.

 

Etichete: , , ,